Hjem

 Harald Kr. Schjelderup

Født 1968. Cand. philol. med hovedfag i filosofi høsten 1999. Hovedoppgave med tittel Værens lysning – en studie over Heideggers fundamentalontologi, en studie over grunnlaget for, og kjernen i Martin Heideggers tenkning rundt væren, sannhet og eksistens. Har grunnfag i psykologi og pedagogikk. Har undervist i ex. phil. og ex. fac. ved folkeuniversitetene i Fredrikstad, Sarpsborg, Kongsvinger, Asker og Moss, og har vært veileder i ex. phil.- og ex. fac.-kurs hos NKS. Har også undervist i ex. phil. og ex. fac. i to semestre ved ANCEP/Gateway College, Bali.

Har bodd i India i tilsammen nærmere fem år, der han har studert indisk filosofi, primært Advaita Vedanta («ikke-dualistisk» filosofi) og Samkhya-Yoga (grovt hva man kan kalle «yoga-filosofi»), samt indisk kultur og religion. Har også vært engasjert i opprettelsen og oppfølgingen av en skole for tibetanske flyktningebarn i Kullu-dalen i Nord-India (Kailash Bodhi School).

Har vært prosjektleder for FPS' satsingsområde flerkulturell forståelse og kommunikasjon. Har i samarbeid med Øyvind Olsholt utgitt ex. phil-boken EXPHIL03 – en komplett guide, Universitetsforlaget 2006.

Tlf.: 97 61 79 08
E-post: harald [at] fps.no


Tilbake